Jestem przedstawicielem handlowym w dziedzinie sprzedaży półproduktów, warzyw i owoców do restauracji w całej Polsce. Jak łatwo można się domyślić po wyżej wymienionym zawodzie moja praca wymaga ode mnie abym był w ciągłym ruchu i stałym kontakcie z potencjalnymi kupcami, nie tylko w kontakcie telefonicznym ale również w kontakcie face to face.
Z własnego doświadczenia wiem, bo w taki sposób udało mi się zawrzeć większą ilość umów, że łatwiej jest rozmawiać mając kogoś przed oczami i zazwyczaj łatwiej nawiązać wzajemną nić zaufania, bo gastronauci muszą czuć do mnie zaufanie, bo w głównej mierze od umowy podpisanej ze mną zależy płynność, punktualność dostaw a co za tym idzie, sprzedaż w ich restauracji.
Jest to praca bardzo wymagająca, której trzeba się poświęcić, bo rzadko bywam w domu, na szczęście nie mam jeszcze rodziny.
Ale jest jeden plus, taki że zwiedziłem prawie cała Polskę, jadałem w najlepszych restauracjach i poznałem całą masę ludzi tak innych z charakteru ale posiadających tą samą pasję i miłość do gotowania.