Liczne browary działające przy użyciu współczesnych technologii stosują zespoły filtrów zacierowych. Ich praca szybko i w takim samym stopniu rozdziela brzeczkę i młóto. Kiedy już młóto zostanie kompletnie oddzielone, można je wykorzystywać w przemyśle rolnym. To właśnie jemu zawdzięczamy odżywcze walory pasz dla zwierząt. Zyskać może na tym także człowiek. Dodatki do pieczywa pochodzą w dużym stopniu z młóta. Dzięki temu chleb jest jeszcze bardziej pożywny i bogaty w składniki odżywcze. Wiedzą o tym właściciele licznych piekarni, zdobywający klientów dzięki konsekwentnemu ubogacaniu receptur pieczenia chleba. Naukowe dowody pokazują, że jeśli rolnik zastosuje młóto browarniane do karmienia swoich krów ? niewątpliwie na tym zyska. Przede wszystkim podniesie się jakość mleka, będzie bogatsze w witaminy oraz składniki odżywcze. Na targach rolniczych młóto browarniane oraz innego typu wysłodziny cieszą się niesłabnącą popularnością. Rolnicy najchętniej wybierają takie młóta, które posiadają powyżej 20% białka. Są to jedne z najlepszych pasz.