Składniki:
10 jajek
1 kg tłustego twarogu
25 dag masła
2 szklanki cukru pudru
2 kopiaste łyżki mąki krupczatki
Budyń waniliowy
Cukier waniliowy
3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej
4 połówki brzoskwiń z puszki
Ewentualnie bita śmietana
Wiórki czekoladowe do przybrania.
Wykonanie:
Utrzeć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodawać po jednym żółtka ciągle ucierając. Ser zmielić dwa razy i dodawać podczas ucierania po łyżce. Dodać przesianą mąkę i budyń. 5 Białek ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać dodając skórkę pomarańczową. Tortownicę natłuścić i wysypać tartą bułką, przełożyć do niej ciasto. Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki i poukładać na ciecia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 80 minut. Gdy wierzch sernika będzie ładnie przypieczony, ciasto wyjąć z piekarnika. Pokroić na kawałki i udekorować bitą śmietaną, i wiórkami czekoladowymi.