Zdrowa żywność

0
33

Wiele osób przygotowując potrawy w swoich domach, wykorzystuje suszone warzywa, które powszechnie dostępne są w sklepie. Ich postać żółtego proszku każe jednak zastanowić się nad ich składem oraz wpływem na organizm. Suszone warzywo przecież nie jest naturalnie żółte, ani tym bardziej tak słone. Gotowa mieszkanka jest więc nie tylko kompozycją warzyw (których często mamy zaledwie kilkadziesiąt procent), ale też wzmacniaczy smaku, czy barwików. Te wszystkie dodatki nie ulegają naturalnemu trawieniu. Nasz organizm nie potrafi sobie z nimi poradzić. Jako toksyny więc zalegają w nim i zatruwają nas od środka. Dlatego warto z tego typu przypraw zrezygnować. A jeśli obawiasz się, że smak Twoich potraw będzie mało wyrazisty, sięgnij po zioła, czy suszone warzywa dostępne w sklepach oferujących produkty ekologiczne. Taka zdrowa żywność pozwoli Ci nie tylko zdrowiej, ale też i smaczniej gotować. Bo w praktyce nie ma cudowniejszych przypraw od tych, którymi tak szczodrze obdarowała nas Matka Natura.